6 lucruri pe care poți să le faci gratis in Berlin

M-am întos de aproape o lună din Berlin și în trei săptămâni îl vizitez din nou (nu era în plan, dar ofertele de la Ryanair m-au pus pe gânduri). Berlinul este un oraș dinamic, mereu treaz și plin de tineri veniți să se distreze. Fiind prima oară când am fost în Berlin n-am apucat să fac mare lucru, dar promit să recuperez data viitoare. Dacă aveți planificată o vacanță în Berlin sau poate v-ați gândit vreodată că ați dori să mergeți în capitala Germaniei, vă prezint o listă cu 6 lucruri care vă vor ajuta să vă încadrați în buget pentru că sunt absolut gratuite 🙂

  •  Dați o tură la Reichstag

berlin_reichstag_4_by_calimer00

Sursă foto: aici

Clădirea Parlamentului este deschisă pentru vizitatori însă aveți nevoie de rezervare făcută în avans cu cel putin 2-3 zile înainte. Site-ul unde puteți face rezervarea este acesta.

  • Admirați East Side Gallery 

filepict-1412083672

Sursă foto: aici

Cea mai mare porțiune rămasă din zidul Berlinului a fost împodobită cu numeroase graffiti-uri care reprezintă acum o adevărată expoziție în aer liber.

  • Reflectă câteva minute asupra suferinței evreilor printre pietrele din memorialul dedicat Holocaustului

maxresdefault

Sursă foto: aici

Unul dintre cele mai faine senzații pe care le-am trăit a fost după ce am ieșit din ”labirintul” creat la monumentul dedicat victimelor Holocaustului. Din păcate, milioane de oameni nu au simțit eliberarea și libertatea pe care am trăit-o eu. Ei au rămas în suflete cu apăsarea, dezorientarea și spaima până în ultimul moment al vieții lor.

  • Bucurați-vă de un tur gratuit 

Museum.Island.original.20809

Sursă foto: aici

A devenit deja o tradiție să fac un tur în prima sau a doua zi de vacanță în fiecare loc pe care îl vizitez. De fiecare dată aleg tururile gratuite pentru că de cele mai multe ori sunt oferite de localnici sau pasionați de istoria orașului. Practic, ghidul nu este plătit, dar primește la final orice mică atenție din partea participanților. În funcție de locație și de impresia făcută în timpul turului, bacșișul variază între 2-10 EUR/persoană.

  • Admirați și iarăși admirați Poarta Brandenburg 

Brandenburg gate at sunset

Sursă foto: aici

Una dintre emblemele Berlinului, poarta Brandenburg se înalță măreț în centrul orașului și așteaptă cuminte pentru fiecare poză a turiștilor de pe Instagram.

  • Afirmă-te la o sesiune de karaoke organizată în parcul Mauerpark

size=708x398

Sursă foto: aici

Dacă îți place să cânți și ești gata pentru cele 3 minute de glorie, parcul Mauerpark te așteaptă cu brațele deschise și urechile ciulite.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s