Bagajul de mână – Dimensiuni permise

bagaj de mana

Prețul atrăgător al biletelor de la companiile low-cost au și un dezavantaj: Bagajul de mână. În preț este inclus de cele mai multe ori un singur obiect (rucsac/troler) care trebuie să respecte dimensiunile impuse, altfel sunteți buni de plată. Află care sunt regulile pe care trebuie să le respecte bagajul tău de mână în funcție de compania aeriană pe care ai ales-o pentru călătoria ta.

Bagajul de mână  – Ryanair

Cea mai populară companie low-cost de la noi este Ryanair care operează zilnic sute de curse din România către alte destinații europene. Ryanair este printre puținele companii low-cost de la noi care includ în prețul biletului de avion două bagaje: un bagaj de mână a cărei greutate nu trebuie să depășească 10 kg  și o poșetă.

Dimensiunile bagajului de mână pentru Ryanair

Bagaj de mână 55 x 40 x 20 cm, max. 10 kg

Poșetă 35 x 20 x 20 cm

Dacă dimensiunile sau greutatea bagajului de mână vor depăși limitele impuse, bagajul este transferat în cala aeronavei contra taxei de 45 euro.

Bagajul de mână  – Wizz Air

Wizz Air are cel mai mic bagaj de mână gratuit dintre companiile low-cost care operează la noi în țară, deși există posibilitatea achiziționării unul bagaj mare de mână care se apropie de dimensiunile admise de celelalte companii aeriene din segmentul low-cost, acesta va crește prețul biletului cu aproximativ 20 euro/segment.

Dimensiunile bagajului de mână pentru Wizz Air

Bagaj de mână gratuit  42 x 32 x 25 cm, max. 10 kg

Bagaj de mână mare (contra cost)  56 x 45 x 25 cm, max.10 kg

Dacă dimensiunile sau greutatea bagajului de mână vor depăși limitele impuse, bagajul este transferat în cala aeronavei contra taxei de 60 euro.

Bagajul de mână  – Blue Air

Compania aeriană low-cost românească Blue Air include gratuit în prețul biletului de avion  pe lângă bagajul de mână și bagajul de cală pentru unele curse interne.

Dimensiunile bagajului de mână pentru Blue Air

Bagaj de mână 55 x 40 x 20 cm, max. 10 kg

Bagaj de cală 100 x 80 x 30 cm, max. 32 kg

Dacă dimensiunile sau greutatea bagajului de mână vor depăși limitele impuse, bagajul este transferat în cala aeronavei contra taxei de 50 euro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s