FOTO – S-a deschis primul muzeu subacvatic din Europa

museul-subacvatic-lanzarotePrimul muzeu subacvatic din Europa a fost inaugurat în data de 10 ianuarie în Lanzarote. Museo Atlántico cuprinde peste 300 de statui create de sculptorul britanic Jason deCaires Taylor.

museul-subacvatic-lanzarote-3museul-subacvatic-lanzarote-2

Museo Atlántico se află la 12 metri sub nivelul suprafeței apei Oceanului Atlantic și se întinde pe aproximativ 2500 de metri pătrați. Situat în sudul coastei insulei Lanzarote, ineditul muzeu poate fi admirat de către scafandrii sau de la bordul bărcilor care au platforma din sticlă.

museul-subacvatic-lanzarote-5museul-subacvatic-lanzarote-4

Proiectul are ca temă principală legătura dintre trecut și prezent și rupturile create în societatea modernă între oameni. Cele mai importante sculpturi prezintă scene din viața refugiaților care au luat cu asalt Europa pentru a căuta un cămin. Autorul a declarat că lucrările lui sunt dedicate tuturor refugiaților care au reușit să ajungă cu bine pe pământ european, dar și celor ale căror visuri și speranțe au rămas pe fundul mării.

museul-subacvatic-lanzarote-1museo-atlantico_lanzarote_lampedusa_clean_00043_jason-decaires-taylor_sculpture-large

Impresionanta expoziție reprezintă totodată și un semnal de alarmă tras pentru a conștientiza pericolul în care se află mediul subacvatic. Pentru a susține această cauza, deCaires a folosit numai materiale care pot menține un habitat prielnic dezvoltării speciilor locale de pești.

Sursă foto: Jason deCaires Taylor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s