Cum găsești apartamentul perfect prin Airbnb?

airbnb

Airbnb este o alternativă excelentă pentru hoteluri sau pensiuni atunci când îți dorești să călătorești ieftin și să ai parte de o experiență autentică. Practic, Airbnb face legătura între proprietarul unei locuințe și turistul care caută cazare. Aventura începe atunci când vrei să găsești apartamentul perfect și nu știi exact ce vrei. Eu sunt aici să te ajut cu câteva sfaturi prin care te poți asigura că sejurul tău va fi unul pe placul tău. Să începem!

Ce este Airbnb?

Totul a început cu doi tineri din San Francisco care nu și-au mai permis să plătească chiria. Pentru a câștiga câțiva bani în plus s-au gândit să închirieze trei saltele pe podeaua casei contra unei sume modice. Au înființat un website simplu și musafirii n-au întârziat să apară. De aici totul e istorie. Airbnb a devenit din ce în ce mai popular, iar astăzi, milioane de oameni îl folosesc pentru a se caza în casele listate pe site.

Airbnb are o gamă largă de opțiuni, oferind camere private în cadrul unei locuințe, camere comune pe care poți să le împarți cu alții și locuințe întregi. În funcție de bugetul și preferințele pe care le ai poți să te cazezi la un localnic și să ai parte de o experiență extraordinară sau să te cazezi chiar într-un castel sau un penthouse.

Cum funcționează Airbnb?

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te înregistrezi.

sign-up-and-claim

*Link-ul pe care îl vei găsi în articol este unul de recomandare care implică faptul că și eu și tu primim un discount la următoarea călătorie. 

Ai posibilitatea să te înregistrezi cu Facebook-ul, adresa de Gmail sau o altă adresă de email.

sign-up

După ce ai ales opțiunea cea mai potrivită pentru tine, e momentul să completezi datele tale personale. Înainte să faci prima rezervare va fi necesar să îți validezi contul și să încarci o poză cu un act de identitate.

Cum găsesc apartamentul perfect cu Airbnb?

După ce ai cumpărat biletele de avion, urmează cazarea. Primul pas este să introduci datele călătoriei tale, destinația și numărul de persoane care vor să fie cazate, apoi ne punem pe căutat.

date-airbnb

Alt aspect care nu trebuie neglijat atunci când pornim căutarea este tipul de cazare pe care îl căutăm și prețul în care vrem să ne încadrăm.

  • entire home: ai la dispoziție toată casă pentru tine și prietenii tăi în limita regulilor stabilite de gazdă
  • private room: ai la dispoziție un dormitor privat, însă restul spațiului precum baia, bucătăria și livingul îl vei împărți cu proprietarul sau alți oaspeți
  • shared room: ai la dispoziție un pat într-o cameră pe care o vei împărți cu alte persoane care nu aparțin grupului tău  sau este o cameră accesibilă tuturor precum livingul.

În căutări va fi afișat prețul pentru o noapte care exclude alte taxe precum cele pentru curățenie, așa că nu-ți face prea repede calculul. Setează limitele superioare și inferioare (orientativ) pentru bugetul tău pentru a găsi în căutări numai proprietăți care sunt potrivite pentru vacanța ta.

date-airbnb

Sub limita de preț se află un buton Filters care permite personalizarea căutărilor în funcție de nevoile grupului.

harta-airbnb

În dreaptă ai o hartă în care sunt prezentate locuințele disponibile care îți este de mare folos mai ales dacă vrei să stai într-o anumită zonă a orașului.

Odată ce ai găsit apartamentul care se potrivește căutărilor tale, citește cu grijă descrierea, costurile suplimentare și mai ales review-urile. De asemenea, sus în dreaptă ai un buton View Photos care te ajută să îți faci o idee despre locuința aleasă.

descriere-airbnb

La prețul cerut pentru o noapte se adaugă Cleaning fee-ul, care reprezintă taxa pe care gazda o solicită pentru curățenie și Service fee-ul care este taxa cerută de Airbnb pentru intermediere și asistență non stop.

Și bingo, ai un loc de cazare! Acum, după ce trimiți o cerere către proprietar suma aferentă rezervării va fi retrasă de către Airbnb, însă nu va ajunge la gazdă decât după ce tu te-ai cazat.

Citește și:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s