Taormina – perla Siciliei

isola-bella

Taormina este un mic orășel pe coasta de est a Siciliei și este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din zonă. În lunile verii, Taormina devine extrem de aglomerată și găsirea unui loc de cazare poate fi o adevărată aventură, așa că dacă îți dorești să cunoști acest paradis îți sugerez să îți faci rezervările din timp. 

Despre Taormina

Taormina a fost fondat în secolul IV î.Hr. și a avut parte de o perioadă prosperă în timpul Imperiului Roman, dar după destrămarea acestuia a intrat într-un con de umbră. Cu plaje întinse, apă clară și vegetație luxuriantă, Taormina era cu siguranță una dintre cele mai râvnite zone din Sicilia.

taormina-1

italyguides.it

Situată pe un deal, Taormina reprezintă o copie a orășelelor din regiunea Cinque Terre. Cu căsuțe colorate, ruine ale unor construcții din timpul Imperiului Roman și flori de o frumusețe rara, Taormina se poate lauda cu numeroase monumente care constituie puncte importante în circuitele turistice de pe coasta de est a Siciliei.

theatre-taormina

pinterest.com

Teatro Greco, Corso Umberto I, Monte Tauro, Castelmola și Isola Bella sunt doar câteva din motivele pentru care Taormina este una dintre cele mai căutate stațiuni din sudul Italiei.

Cum ajungi la Taormina?

Deși are un număr ridicat de turiști an de an, Taormina este un orășel micuț și nu beneficiază de un aeroport. Totuși, Catania (unde aterizează avioane care vin din Iași, București și Bacău) se află la mai puțin de 70 de kilometri distanță și de aici se poate ajunge foarte ușor cu autobuzul. Prețul unui bilet este de aproximativ 8.20 EUR, iar biletele pot fi achiziționate din stația de la aeroport.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s