Český Krumlov – „Sighișoara Cehiei”

cesky_krumlov

Český Krumlov este un mic orășel medieval aflat la 180 de kilometri de capitala Cehiei, Praga. Český Krumlov este un oraș fermecător și este deseori inclus pe lista celor mai frumoase orașe ale lumii. 

Construit de-a lungul cursului râului Vltava, Český Krumlov păstrează aerul medieval specific orășelelor din Cehia. Drumurile pietruite și căsuțele mici construite în stil gotic, renascentist și baroc aduc aminte de străzile înguste și colorate ale cetății din Sighișoara.

St. Vitus Church and cityscape Cesky Krumlov, Czech republic

Pe lângă centrul vechi al orașului care are o frumusețe aparte și podurile ridicate peste râul Vltava, locuitorii din Český Krumlov se mândresc cu un castel superb care atrage toate privirile turiștilor. Construit în anul 1240 de familia Rosenberg, castelul a servit drept reședință până în anul 1950 când clădirea a intrat în visteria statului.

cesky-krumlov-1

Dacă ajungi în Český Krumlov este musai să încerci Svíčková Na Smetaně care este felul lor tradițional de mâncare. Practic, în farfurie vei primi un muchi de vită pregătit cu grijă scufundat într-un sos cremos pe bază de ceapă și țelină. Pe lângă acestea, cehii te vor servi cu un fel de găluște extrem de gustoase asemănătoare cu ale noastre.

cesky-krumlov-2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s