7 mituri despre Dubai care sperie turiștii

dubai

Dubai este o destinație exotică care a devenit accesibilă românilor o dată cu intrarea pe piață a curselor operatorului low-cost Wizz Air cu plecări din București și Cluj. Deși uimește prin opulența și luxul emanat, Dubaiul încă este victima unor zvonuri false cu privire la anumite lucruri interzise sau condamnate răspândite pe internet.

1.Femeile n-au voie să umble îmbrăcate sumar

Femeile arabilor care vin în Dubai se îmbracă în funcție de religie sau preferințele proprii. Regulile pe care femeile de religie musulmană le respectă nu se aplică și femeilor creștine, venite în vacanță în Emirate. Nu există o ”poliție a modei” sau ceva de genul, însă în Dubai decența este cuvântul de ordine.

Dacă în Grecia sau România îți permiți să mergi în șlapi, costum de baie și prosop să îți cumperi ceva de la magazin, în Dubai nu este cazul. Nu poți să intri în mall îmbrăcat neadecvat sau pe jumătate dezbrăcat. Din punctul meu de vedere, asta ține de regulile bunului simț și nu ale musulmanilor. 

2. E periculos să călătorești singură în Dubai

Poate în trecut, un oraș cu populația de religie musulmană nu era cel mai sigur loc din lume, însă în Dubai cu siguranță nu trebuie să îți faci griji de așa ceva. Poți călători singură, cu prietenele sau însoțită de iubit. Nu există pericole majore care să te împiedice să îți planifici vacanța mult visată.

3. Toți oamenii din Dubai umblă cu Ferrari

Nimic mai fals. Există în Dubai oameni care lucrează în centrele comerciale, în construcții sau în alte domenii. Toți acești oameni, care sunt imigrați, locuiesc în Dubai și se deplasează folosind metroul sau tramvaiul.

4. Femeile sunt tratate ca fiind inferioare

Nu cred că a fost loc în care am călătorit și să mă fi simțit mai respectată și mai în siguranță ca în Dubai. Toți bărbații s-au purtat exemplar cu noi și absolut toți șoferii de taxi au avut un comportament decent și au fost extrem de amabili cu noi. N-aș spune că femeile sunt tratate rău în Dubai, ci dimpotrivă.

5. Dubai este capitala Emiratelor Arabe Unite

Chiar dacă nu e chiar un mit, este o informație greșită pe care mulți o răspândesc. Pe lângă confuzia clasică: Dubai e țară sau oraș, Dubaiul este deseori numit capitala EAU. De fapt, Abu Dhabi, capitala EAU, este foarte aproape de Dubai și poate fi vizitată într-o excursie de o zi.

6. Nu poți să bei alcool în Dubai

Fals! Restaurantele și unele magazine oferă clienților alcool. Singurele restricții care se impun sunt în timpul sărbătorilor musulmanilor.

7. Nu găsești preparate din porc în Dubai

Din nou, regulile care se aplică musulmanilor nu sunt obligatorii și pentru turiști. Singurele reguli pe care trebuie să le respecți sunt cele de bun simț. Poți găsi preparate din porc atât în restaurante, cât și în unele magazine.

CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s