Destinația lunii februarie: Veneția

carnavalul-din-venetia

Cunoscut pentru măștile elaborate pe care le poartă participanții și petrecerile fastuoase care au loc pe durata lui, Carnavalul din Veneția este cu siguranță unul dintre evenimentele cheie ale lunii februarie în Europa. Anul acesta, Carnavalul va avea loc între 11 și 28 februarie.

carnavalul-din-venetia-4

Carnaval cu tradiție de peste 900 de ani

Organizat încă de prin anul 1100, Carnavalul din Veneția a devenit de-a lungul anilor un simbol al Italiei care atrage anual milioane de turiști. În forma lui inițială, carnavalul era doar o mică petrecere dată în piața San Marco în care locuitorii dansau și cântau.

carnavalul-din-venetia-3

Mai târziu, în secolul al XVII-lea carnavalul a început să prindă contur și participanții au început să poarte măști din ce în ce mai elaborate. Pentru o lungă perioadă, purtarea măștilor în cadrul carnavalului a fost interzisă, însă în 1979, participanții au avut din nou voie să se manifeste liber și să se costumeze.

carnavalul-din-venetia-2

Concursul de măști de la Carnavalul din Veneția

Sfârșitul secolului XX a reprezentat momentul în care Carnavalul de la Veneția a devenit cunoscut și a început să atragă din ce în ce mai mulți participanți. Punctul culminant al petrecerii îl constituie concursul pentru cea mai frumoasă mască, jurizat de reprezentanți internaționali din domeniul design-ului vestimentar.

*Sursă foto: Pinterest.

CITEȘTE ȘI:

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s