7 lucruri GRATUITE pe care le poți face în Praga

centrul-vechi-al-orasului-pragaOrașul Praga este cunoscut pentru frumusețea arhitecturală și pentru prețurile mici. Deși este ceva mai scumpă decât alte orășele faimoase din Cehia (Brno sau Český Krumlov), prețurile din Praga sunt cu mult mai mici decât în alte capitale europene. 

Pentru a ajunge în Praga, cea mai avantajoasă variantă ar fi un zbor cu escală. Dacă stai mai mult de 3 zile, nu ar trebui să rateză o vizită până în Český Krumlov – bijuteria medievală a Cehiei. Revenind la Praga, am pregătit o listă cu 7 lucruri pe care le poți face fără să îți faci griji în privința bugetului.

P.S. Chiar dacă nu este gratuită, nu rata berea din Cehia. De cele mai multe ori, o halbă de bere este mai ieftină decât o sticlă de apă! 🍻

1.Încarcă-te de energie pozitivă la zidul dedicat lui John Lennon

zidul-lui-john-lennon

staticflickr.com

Dacă n-ai auzit până acum de John Lennon, el a fost cântăreț și membru fondator al formației Beatles. Fiind lider al mișcării pacifiste, Lennon a rămas în istorie pentru încercările sale și ale soției, Yoko Ono, de a încuraja manifestările pacifiste împotriva violenței și ale războaielor. În Praga, aproape de Charles Bridge, se află zidul dedicat lui John Lennon decorat cu desene și mesaje pentru fostul cântăreț.

2. Bucură-te de un tur gratuit al orașului

tur-praga

pinterest.com

Dă o tură de oraș însoțit de un localnic! Dacă nu cunoști pe nimeni prin Praga, nu trebuie să îți faci griji. Sunt site-uri dedicate unde poți găsi tururi gratuite unde singura contribuție pe care trebuie să o faci o reprezintă bacșișul pentru ghid.

3.Asigură-te ca te vei întoarce în Praga cu o plimbare pe podul Charles Bridge

praga

pinterest.com

Podul este o construcție in stil baroc, decorată cu 36 de statui. Cea mai cunoscută este statuia Sfantului Ioan Nepomuk. Se spune că, dacă atingi statuia sfântului te vei întoarce curând în Praga.

4.Vizitează centrul vechi al orașului

centrul-vechi-al-orasului-praga

hotelsax.cz

Vara, cafenelele se extind în fața intrării și ai ocazia să te bucuri de arhitectura deosebită a clădirilor alături de o cafea aromată. Iarna, aici se organizează Târgul de Crăciun și alte activități specifice sărbătorilor din sezonul rece.

5. Descoperă biserica St. Michael

biserica-st-michael

fotothing.com

O superbă construcție din lemn, biserica St. Michael este un must-see în Praga. Te poți bucura de câteva zeci de minute de liniște în prejma bisericii și de aer curat.

6.Află ora exactă de la ceasul astronomic din centrul orașului

ceasul-astronomic-praga

thousandwonders.com

Probabil cea mai faimoasă atracție turistică după podul Charles, ceasul din centrul vechi al orașului arată pe lângă oră, fazele lunii și data. O adevărată bijuterie, ceasul este cel mai fotografiat loc din Praga.

7. Admiră priveliștea din Turnul Petrin

turnul-petrin

panoramio.com

Turnul Petrin este un turn de oţel, de 63 de metri înălţime, asemănător cu Turnul Eiffel din Paris. Constituie un punct de atracție al turiștilor datorită priveliștii pe care o poți admira din vârful acestuia.

CITEȘTE ȘI:

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s