De văzut: Blue Lagoon, Islanda

blue-lagoon

andrewharper.com

O vacanță în Islanda este incompletă fără o vizită la Blue Lagoon. Complexul edenic reprezintă punctul principal de atracție al turiștilor care vin din întreaga lume să se bucure de o zi relaxantă în mijlocul zăpezilor.

Ce este Blue Lagoon (Laguna albastră)?

Blue Lagoon este un complex geotermal care, contrat tuturor așteptărilor, nu s-a format fără intervenția omului.  De fapt, apa provine de la o centrală din apropiere și a fost folosită pentru umplerea unui fost câmp imens de lavă format în urma activității intense a vulcanilor. Totuși, chiar dacă Blue Lagoon nu este un fenomen natural, apa are proprietăți binefăcătoare și vindecătoare, dobândite din amestecul de silicați, săruri minerale și sulf.

Cum ajung la Blue Lagoon?

Blue Lagoon se află la aproximativ 50 de kilometri de capitala Islandei, Reykjavik. Dacă ai decis să nu închiriezi o mașină în timpul vacanței tale, nu trebuie să îți faci griji pentru că există numeroase companii care asigură transportul către complex din centrul orașului.

Pont! Dacă timpul îți permite, vizitează Blue Lagoon înainte să pleci acasă sau în prima zi, pentru că aeroportul se află la numai 20 de kilometri de complex. Astfel, vei scuti o sumă considerabilă de bani și vei economisi timp.

Cât costă un bilet de intrare?

Poți să alegi un pachet care să includă și transportul din centrul orașului sau să le cumperi separat. Prețul unui pachet (bilet de intrare+transport) este de aproximativ 80 EUR. Biletul de intrare standard este de 45 EUR.

Ai grijă de părul tău!

Este foarte important să îți hidratezi atât pielea cât și părul foarte, foarte bine. Evită contactul părului cu apa pe cât este posibil cu putință și îngrijește-l după corespunzător.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s