De văzut: Blue Lagoon, Islanda

blue-lagoon

andrewharper.com

O vacanță în Islanda este incompletă fără o vizită la Blue Lagoon. Complexul edenic reprezintă punctul principal de atracție al turiștilor care vin din întreaga lume să se bucure de o zi relaxantă în mijlocul zăpezilor.

Ce este Blue Lagoon (Laguna albastră)?

Blue Lagoon este un complex geotermal care, contrat tuturor așteptărilor, nu s-a format fără intervenția omului.  De fapt, apa provine de la o centrală din apropiere și a fost folosită pentru umplerea unui fost câmp imens de lavă format în urma activității intense a vulcanilor. Totuși, chiar dacă Blue Lagoon nu este un fenomen natural, apa are proprietăți binefăcătoare și vindecătoare, dobândite din amestecul de silicați, săruri minerale și sulf.

Cum ajung la Blue Lagoon?

Blue Lagoon se află la aproximativ 50 de kilometri de capitala Islandei, Reykjavik. Dacă ai decis să nu închiriezi o mașină în timpul vacanței tale, nu trebuie să îți faci griji pentru că există numeroase companii care asigură transportul către complex din centrul orașului.

Pont! Dacă timpul îți permite, vizitează Blue Lagoon înainte să pleci acasă sau în prima zi, pentru că aeroportul se află la numai 20 de kilometri de complex. Astfel, vei scuti o sumă considerabilă de bani și vei economisi timp.

Cât costă un bilet de intrare?

Poți să alegi un pachet care să includă și transportul din centrul orașului sau să le cumperi separat. Prețul unui pachet (bilet de intrare+transport) este de aproximativ 80 EUR. Biletul de intrare standard este de 45 EUR.

Ai grijă de părul tău!

Este foarte important să îți hidratezi atât pielea cât și părul foarte, foarte bine. Evită contactul părului cu apa pe cât este posibil cu putință și îngrijește-l după corespunzător.

CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s