9 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj

lista de obiecte de pus in bagaj

De câte ori te-ai trezit în mijlocul zborului, sau mai rău în mijlocul unei probleme, că îți lipsește un lucru esențial pe care l-ai fi putut lua de acasă și te-ar fi scutit de o grămadă de neplăceri? Eu de cel puțin 2-3 ori în primele vacanțe.

Cu timpul, am învățat să îmi organizez mai eficient bagajul, astfel încât într-un bagaj de mână să îmi încapă strictul necesar. Vreau să mă asigur că tu nu vei face aceleași greșeli ca și mine (și că te voi scuti de câteva momente neplăcute) prin acest articol, așa că îți voi enumera câteva lucruri care sunt un must atunci când pleci în vacanță.

  1. O baterie portabilă. Clar, bateriile portabile sunt o minune cerească atunci când nu reușești să găsești o priză în timp util sau faci un milion de poze și telefonul este mult prea solicitat ca să mai supraviețuiască până la hotel.
  2. Un adaptor. Indiferent de locația în care dorești să călătorești nu uita să îndeși un adaptor în bagajul de mână. Ai fi surprins în câte țări se circulă pe stânga și câte folosesc alte tipuri de prize!
  3. Dopuri de urechi. Fie că decizi să călătorești cu prietenii sau să te cazezi într-un hostel, nu poți să știi niciodată pe cine apucă sforăitul în miezul nopții și decide să îți tulbure somnul à la frumoasa ațipită și mai bine îți iei ceva măsuri de precauție.
  4. Ochelarii de soare. Nu contează dacă mergi în Stockholm sau Roma, ochelarii de soare nu trebuie să lipsească din bagajul tău. Poate că soarele aude de venirea ta și decide să vină să te admire; poți tu să-l saluți dacă ți-ai lăsat ochelarii acasă? Nope, nope.
  5. Snack-uri. Știu că vine ca un șoc dar, ai voie cu mâncare în bagaj! Mare grijă însă, să nu pleci cu oala cu sarmale că s-ar putea să se bucure doar câinii de pe lângă aeroporturi de ele. Îți poți lua liniștit două-trei sandvișuri sau o pungă de covrigei să îți mai amăgești stomacul la prea mulți metri altitudine.
  6. O pernă circulară. Dacă zbori din București până în Londra și nu știi ce să faci în patru ore, somnul este una dintre cele mai înțelepte opțiuni. Asigură-te că n-o să mori de durere de gât în vacanța ta și agață de troller o pernă circulară.
  7. Medicamente. Nu ai nevoie de toată trusa bunicii, însă una-două pastile care să te scape de durerile inoportune te-ar ajuta în situații de criză.
  8. Liste. Liste cu obiective, cu suveniruri, cu informații despre transport, cu outfit-uri și alte alea.
  9. Etichete pentru bagaj. Fie că îți pui un șnur roșu sau o etichetă, este important să nu uiți să îți pui un semn distinct pe bagajul de cală pentru a-l identifica mult mai ușor pe banda de bagaje. Nu vrei să pierzi autobuzul sau zborul de legătură căutând un bagaj o jumătate de oră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s