Cum ajung în Roma de la aeroport?

colosseum - 2

Prima oară când am fost în Roma cel mai tare mă îngrijora cum o să mă deplasez. Fiind printre primele destinații în care am zburat cu low-cost mă așteptam mereu să fie un lucru ascuns, o chestie care să necesite mai mulți bani decât îmi imaginam care să mă facă să regret decizia făcută. N-a fost deloc așa!

Dacă deja ți-ai cumpărat biletele către Roma sau plănuiești să o faci curând, să n-ai nicio reținere. Cât despre transportul de la aeroport către oraș, am câteva opțiuni numai bune pentru bugetul tău.

Știu că ai cumpărat biletul ieftin (sau cel puțin așa sper – dacă nu, urmărește pe pagina de Facebook ofertele noastre) și nu vrei să plătești pe transportul până în oraș mai mult decât ăla din București până în Roma, așa că nu te preocupa, îți voi prezenta cele mai mici tarife. Totuși dacă ții la confortul propriu și preferi o cursă cu taxiul nu voi neglija nici acest aspect.

Roma are doua aeroporturi principale funcționale – Fiumicino și Ciampino. Pe Ciampino aterizează cursele low-cost ale companiilor Wizz Air și Ryanair, iar pe Fiumicino cursele Blue Air. Punctul central în materie de transport în comun în Roma îl constituie Termini Station. Aici te vor lăsa autobuzele venite de la aeroport și tot aici găsești niște deal-uri foarte bune la cazare, deși zona nu este printre cele mai frumoase ale orașului.

Ciampino – Termini Station

Din Ciampino către oraș poți să călătorești cu trenul, autobuzul sau taxiul. Cea mai rapidă metodă este cea cu trenul (15 minute), în timp ce autobuzul sau taxiul ajung la Termini în aproximativ 30-45 de minute în funcție de trafic. Cât despre prețuri, evident cel mai costisitor mod îl reprezintă taxiul.

Autobuz:

Tren:

  • De la aeroport trebuie să faceți o scurtă călătorie cu un mini-bus care costă 1 EUR până la stația de tren. De acolo trenul face cam 15 minute până în oraș și prețul unui bilet pornește de la 2 EUR și ajunge până la 9 EUR în funcție de momentul zile în care călătoriți și ziua călătoriei. Pentru rezervări și informații, consultați site-ul companiei feroviare.

Taxi:

  • 30-40 EUR în funcție de punctul final al călătoriei

Fiumicino – Termini Station

Autobuz:

Tren:

  • De la Fiumicino există tren direct care face aproximativ 30 de minute până în oraș, iar prețul unui bilet este 11 EUR. Pentru rezervări și informații, consultați site-ul companiei feroviare.

Taxi:

  • 40 EUR

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s