Costurile „ascunse” pe care cei mai mulți le ignora în momentul rezervării

costuri ascunse

În jurul vacanțelor cu bani puțini plutește un nor de scepticism cauzat de experiențele anterioare și prețurile mult mai mari prezentate de companiile de turism. Fiecare călător aflat la început de drum se teme de faimoasele țepe sau costuri suplimentare care se pot adăuga într-un mod mai puțin fățiș la nota de plată. Teama justificată a celor de mai sus ne-a inspirat să punem cap la cap cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când faci o rezervare pentru a fi sigur că nu îți încarci nota de plată fără să îți dai seama.

Deși este posibil să îți faci o vacanța de două-trei zile într-o capitală europeană cu mai puțin de 100 de euro de persoană (dacă nu ne crezi pe cuvânt verifică aici ofertele zilnice), există și lucruri pe care dacă le scapi din vedere te pot face să scoți în plus bani din buzunar. Și cum nici nouă nu ne place să facem cheltuieli neprevăzute care să ne strice cheful în vacanță, venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi care pe noi ne-au salvat de la surprizele neplăcute.

1. Verifică dimensiunile admise pentru bagajul inclus în preț

Dacă ai ales să călătorești cu o companie low cost trebuie să fii pregătit să îți dezvolți noi abilități de organizare a lucrurilor pentru că va trebui să îți pui toate lucrurile necesare într-un bagaj de mână (asta dacă nu vrei să plătești o taxă suplimentară pentru bagajul de cală).

! Un aspect foarte important care i-a pus în dificultate pe mulți dintre prietenii noștri a fost bagajul de la Wizz Air. Politica bagajelor practicată de compania maghiară este puțin diferită față de ceilalți doi competitori principali prezenți pe plaiurile mioritice. Astfel, in biletul de la Wizz Air ai inclus un bagaj de cabină cu dimensiuni diferite (adică mult mai mici 🙂 ) față de cele admise de Ryanair și Blue Air.

2. Taxa de oraș și alte taxe excluse din prețul rezervării

De obicei, ofertele pentru cazare pe care noi le publicăm pe Kinderonnie sunt de pe Booking deoarece clientul nu plătește nicio taxă suplimentară aferentă rezervării ca pe alte site-uri de profil. Totuși, pe Booking trebuie să ai mare grijă ce taxe ai incluse în prețul final și ce taxe nu.

De exemplu, una dintre cele mai frecvente taxe neincluse în prețul final este taxa de oraș. Pentru a identifica taxele suplimentare care se pot transforma într-o surpriză neplăcută, tot ce trebuie să faci este să verifici informațiile din stânga tabelului cu oferta de prețuri. Deși de cele mai multe ori, taxele nu depășesc 5 euro de persoană/noapte, de ce să fii luat prin surprindere?

taxa de oras

3. Taxa pentru tichetul de îmbarcare

La majoritatea companiilor low-cost care au curse la noi (excepție făcând Blue Air) tichetul de îmbarcare trebuie tipărit de acasă, în caz contrar este solicitată o sumă de bani pentru a fi tipărit în aeroport. Ryanair taxează tipărirea biletului cu 45 de euro, iar Wizz Air cu ‎30 de euro dacă nu ai check-in-ul făcut și 10 euro dacă ai efectuat deja check-in-ul online.


Urmărește-ne pe Facebook pentru a fi sigur că afli primul de ofertele noaste zilnice. 


 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s