5 oraşe din Italia care nu trebuie ratate de gurmanzi

lacul como 2

Istoria culinară bogată a Italiei înseamnă că oriunde te duci poţi avea încredere că vei avea parte de mâncare foarte bună, fie că este vorba de un restaurant de lux sau de mâncare stradală.

Astfel, să alegi doar câteva oraşe de vizitat în peninsula când vine vorba de mâncare devine o misiune foarte grea. Am încercat să adunăm pentru voi cinci dintre cele mai populare oraşe din Italia pe care nu trebuie să le ratezi.

1. Roma

roma

Roma este, fără îndoială, mecca oricărui iubitor de mâncare. Dacă ajungeţi pe aici nu trebuie să rataţi clasicele paste carbonara, pizza Romana sau pizza bianca. Aici puteţi găsi bucătărie de origine evreiască, dar şi preparate care provin din mediul rural din jurul Romei, cum ar fi pastele cacio e pepe sau pastele amatricina.

2. Florenţa

florenta

Bucătăria din regiunea Toscanei este cunoscută sub numele de cucina povera sau ”bucătărie săracă”, iar pâinea din Florenţa întruchipează acest concept. Se spune că în secolul al 12-lea, locuitorii orşului nu doreau să plătească o taxă de sare celor din Pisa, aşa că şi-au făcut pâinea fără ea încă de atunci. O mare parte din pâinea servită în oraş nu este aromată, astfel că schiacciata este o surpriză minunată, o pâine stropită cu ulei de măsline şi presărată cu sare, asemănătoare cu ceea ce noi numim focaccia. Totodată, Florenţa este cunoscută pentru bistecca alla fiorentina, o friptură cu greutate de aproximativ 1,2 kg, care este simbolul oraşului.

Vrei să afli mai mult? Citește articolul integral pe GustArte.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s